Sm-Liiga finaalit 2015

3 Syytä miksi Kärpät tulee voittamaan kultaa

Vuoden 2014 finaalien uusinta joukkueiden osalta, mutta entäpä mestarin? Vaikka finaali sarja onkin tasainen niin analyytikkomme uskovat että Poika matkaa jälleen Ouluun ja Kärpät tulee sarjan viemään, niukasti mutta kuitenkin.

Artikkelin kirjoitushetkellä on Kärpät 2-1 voiton johdossa otettuaan tärkeän kotivoiton Oulussa. Seuraava peli käydään Tampereella tänään alkaen kello 18.30.

 

Kärpät3 syytä miksi Kärpät tulee voiton viemään

 

1. Miten kukaan voi voittaa Kärppiä neljästi?

Kärpät on yksinkertaisesti niin hyvin rakennetty joukkue ettei sen voittaminen neljästi ole tehtävissä? Roolitukset ovat kunnossa eikä heikkoja osa-alueita ole. Kärpät on viimeksi hävinnyt kaksi ottelua peräkkäin viime vuoden Marraskuussa! Pelaaja materiaali ja peluutus on astetta Tapparaa parempaa.

 

2. JJJ-ketju.

Kärppien tehoketju jonka muodostaa Joonas Donskoi, Julius Junttila ja Joonas Kemppainen. Ketju on koko pudotuspelien ajan pelannut hirmuisia peliminuutteja ja onkin ollut tehokas. Kolmannessa finaalissa ketju vastasi kaikista Kärppien kolmesta maalista.

Ketjun ykköshahmo on Joonas Donskoi joka on aivan uskomaton pelaaja ja voi omalla henkilökohtaisella osaamisellaan kääntää ottelun kuin ottelun. Donskoi oli täysin pitelemätön jo runkosarjassa ja olikin liigan parhaita pelaajia.

 

3. Valmennus

Kärppien penkin takaa löytyy liigan kovin valmentaja, Lauri Marjamäki. Marjamäki on onnistunut hiomaan runkosarjassa heikosti kulkenutta erikoistilanne pelaamista sekä tietää täsmälleen miten, koska ja kuinka pelaajiaan käyttää. Mies osaa motivoida joukkueensa ja reagoi nopeasti pelin muuttuviin tilanteisiin.

Lue aiheesta  Habanero Kasinot

 

Mihin Kärpät voi kaatua?Tappara

Sarja on tiukka ja jokainen peli on tasainen ja marginaalit äärimmäisen pieniä. Näin ollen ihan puhtaasti tuurillakin on merkitystä joten jos kiekko ei pompi oikein niin sitten se ei vaan pompi. Toinen mahdollinen syy mihin Kärppien mestaruus voi haihtua löytyy maalilta. Voiko Metsola torjua Kärpät nurin?

Myös Palolalla on sanasa sanottavana ja Sm-liigan runkosarjan paras maalintekijä voi Donskoin tavoin kääntää vaikka koko sarjan nurinpäin.

Kärpät voi myös itse omalla pelaamisellaan vaikeuttaa omaa mestaruus jahtiaan. Peruuttelu kiekkoon ei kannata lähteä vaan haetaan rohkeasti voittoa. Se on kuitenkin niin että tällaisissa sarjoissa ja peleissä hyökkäys on paras puolustus.

 

Lopullinen veikkauksemme on että Kärpät vie sarjan otteluvoitoin 4-2.