Kuudes finaali

Mihin kuudes finaali ratkeaa – 5 kohtaa joita tarkkailla

Tänään illalla Kärpät kohtaa Tapparan Hakametsässä Sm-liigan kuudennessa finaali pelissä. Tappara on jälleen selkä seinää vasten Kärppien johtaessa sarjaa 3-2.

Näihin seikkoihin tulee illan ottelu todennäköisesti ratkeamaan.

 

1. Maalivahtipeli

Tapparan Juha Metsola on ollut tähän mennessä kolleegansa parempi, mutta ei kuitenkaan vielä ole missään lyömättömässä kunnossa. Metsolaa isompi kysymyskin on Kärppien maalilla. Tomi Karhunen vaihdettiin edellisessä pelissä pois maaliltaan ja paikan otti Iiro Tarkki. Kumpi aloittaa tänään maalilla?

 

2. Maalintekijät

Kärppien JJJ-Ketju vastaan Tapparan Palolan johtama vitja. Kumpi tulee olemaan parempi? Molemmat ketjut voivat ratkaista koko pelin puoleen tai toiseen. Kärpillä JJJ-Ketjun merkitys korostuu koska he ovat toistaiseksi mättäneet 70% joukkueensa maaleista finaalisarjassa. Ketju pelaakin keskimäärin yli 20 minuuttia per ottelu. Jaksavatko miehet tätä tahtia ja kuinka pitkään?

 

3. Paineen tuottaminen

Molempien pakkikalustolla tulee olemaan ongelmia kun vastustaja karvaa kovaa ja korkealta. Rohkeus monesti riittää ratkaisemaan tiukat finaali väännöt ja näin saattaa käydä myös tänään.

 

4. Itsensä peliin laittaminen

Maalin edusta tulee siivota ja siniviiva vetoja tulisi peittää. Perusasioita jotka monesti ovat kuitenkin hukassa. Siniviivalta lähtevistä laukauksista syntyy iso osa maaleista ja näitä tulee pyrkiä peittämään mahdollisimman tehokkaasti. Tämän lisäksi tietenkin maalinedusta tulee siistiä eikä irtokiekkoja voida jättää pomppimaan. Pakkien on pysyttävä hyökkääjän ja maalin välissä ja mailat on pidettävä kurissa.

Lue aiheesta  Habanero Kasinot

 

5. Henkinen tila ja paineet

Onko Tappara jo niskan päällä edellisen pelin voiton ja tämän illan kotiyleisön ansiosta? Katkaisu paikka oli Kärpillä jo viime pelissä Oulussa, mutta se ei onnistunut. Vaikeuttaako tämä yhä vai onko nyt Kärppien aika katkaista sarja? Ensimmäisellä maalilla tulee taas olemaan huikea merkitys.