Tappara-Kärpät

Tappara yhä mukana

Tappara oli jo selkä seinään vasten mutta Kirvesrinnat nosti pelinsä tasoa ja otti komean 4-3 voiton Oulussa ja vie Finaalisarjan siis kuudenteen peliin Tampereelle. Seuraava ottelu käydään Hakametsässä Perjantaina.

Kärpät johtaa yhä sarjaa 3-2 voitoin joten Tapparan on pakko jatkaa voittokulkuaan. Helppoa se ei tule olemaan koska kärpät ei ole kuukausiin hävinnyt kahta peliä peräkkäin. Iseasiassa tämä on tapahtunut viimeksi 2014 vuoden Marraskuussa.

Tilastojen valossa on siis Kärpät viemässä mestaruuden Perjantaina, mutta toki Tapparalla tulee olemaan sanansa sanottavana.

Ongelma sekä pelastus on Kärppien JJJ-Ketju. Miehillä on aivan hirveä kuormitus jo pitkään, koko pudotuspelien ajan. Edellisessä pelissäkin ykköskenttä painoi minuutteja surutta ylivoimalla sekä tasakentällisin. Tämä on osittain pakkokin koska Kärppien ratkaisu rintama on todella kapea ja ykkösvitja on todennäköisesti se joka tulee sarjan Kärpille ratkaisemaan.

Isoa merkitystä luonnollisesti on myös tolppien välissä. Tapparan Metsola oli viidennessä pelissä todella varma, kun taas Kärppien puolella Karhunen jouduttiin ottamaan vaihtoon kolmannessa erässä.

Onko JJJ-ketju se joka katkaisee ottelusarjan Perjantaina vai jatkaako Tappara vahvaa virettään?

Uusi pudotuspelien ennätys syntyy Perjantaina?Kemppainen

Kärppien Joonas Kemppainen on vain pisteen päässä Ben Eavisin tekemästä pudotuspelien piste-ennätyksestä.

Eaves teki 2009 kevään pudotuspeleissä tehot 4+20 14 ottelussa.

Nyt Kemppainen on tehoillaan 10+13 vain yhden pisteen päässä ennätyksestä. Kemppainen tosin on pelannut jo 17 ottelua.