stanley cup

Kuka vie Stanley Cupin?

Ennen kauden alkua olimme koko porukalla sitä mieltä että Chicago Blackhawks tulee suvereenisti viemään mestaruuden. Nyt kun pudotuspelit alkoivat niin on tilanne hieman erilainen ja päätimme päivittää arvoitamme.

Blackhawks on vahva, mutta olisiko silti niin että voitto menisikin Itään?

New York Rangers voitti runkosarjan ja on vahva ehdokas viemään pokaalin. Uskomme siis että finaaleissa nähdään sekä Blackhawks että Rangers ja pitkän väittelyn jälkeen tulimme lopulta Rangers voittaa Stanley Cupinsiihen päätökseen että voitolla.com virallisesti uskoo Rangersien mestaruuteen.

Tie on kuitenkin mutkainen ja syyt on tässä:

Blackhawks on todella vahva joukkue. Jonathan Toews on kova kuten myös Duncan Keith, Brent Seabrook ja Marian Hossa. Nämä pelaajat tietävät kuinka paineen alla pelataan ja voivat nostaa joukkueen tiukassakin paikassa voittoon.

Luonnollisesti myös Patrick Kanen paluu antaa Blackhawkseille lisää tulivoimaa. Myös maalivahti Corey Crawford pelaa vahvaa kautta, mutta riittääkö se? Maalivahtien pelaaminen tuleekin olemaan yksi tärkeimmistä asioista kun mestaruutta ratkotaan.

 

Miksi Rangers tulee voittamaan?

Joukkue näyttää tällä kaudella todella valmiilta. Viime vuosi meni hieman paremmin kuin oli odotettu, mutta tällä kaudella on Rangers vihdoin sellainen joukkue joka Stanley Cupin voi viedä. Osa-alueet kokonaisuudesaan ovat tasapainossa ja sen kruunaa todella kova maalivahti, Henrik Lundqvist. Lundqvist joutuu kuitenkin venymään parhaimpaansa pysäyttääkseen Chicagon.

Iso merkitys tulee olemaan tietysti joukkueen tehomiehellä Rick Nashillä, jonka pelit eivät viime keväänä sujuneet aivan niin hyvin kuin olisi voinut. Onko Nash valmis johdattamaan joukkueensa mestaruuteen? Me uskomme että on.

Lue aiheesta  Bally Kasinot

Nash ja Lundqvist ovat huippuluokkaa ja kun puolustus kalustokin on liigan parhaimmistoa niin kokonaisuus on Rangerillä varsin kova. Varsinkin jos Kevin Klein toipuu pelikuntoon niin Rangersin pakisto on todella hyvä.

Idästä ei alisuorittava Penquins tulee pystymään Rangersia pysäyttämään (ottelusarjan voitot tällä hetkellä 1-1) ja ainoa todellinen uhka tiellä Rangersin finaali paikkaan on Tampa Bay Lightning. Tampasta ei kuitenkaan löydy ihan riittävää kapasiteettia jotta Rangers kaatuisi.

Yksinkertaisesti Rangers on rosteriltaan valmis voittamaan Stanley Cupin.

 

Jos Rangers onnistuu pytyn viemään niin siitä tulee koko NHL:n historiassa vasta kolmas joukkue joka on ollut aiempana vuonna häviävänä joukkueena finaaleissa. 83-84 kaudella Wayne Gretzky ja Jari Kurri johdattivat Oilersit voittoon vain vuosi sen jälkeen kun he olivat finaaleissa hävinneet ja saman tempun teki Penquind Sidney Crosbyn johdolla 08-09 kaudella.